Certified Massage Specialist - Allround

De opleiding wordt verzorgd door Dogs in Shape, het lesmateriaal wordt geleverd door KynoCompleet. Aanmelden voor deze opleiding doe je hier

Na je opleiding Certified Massage Specialist (Allround) verder leren om als therapeut aan de slag te gaan? Volg dan het traject tot Certified Allround Massage Therapist!  Breid je massagemogelijkheden uit met therapeutische technieken en inzichten, om zo nog meer zorg op maat te kunnen bieden aan de honden in je praktijk!                                                       

De hoofdmodule

Wil je na het volgen van de opleiding Certified Massage Specialist met specialisatie Allround therapeutisch en klachtgericht gaan werken op het gebied van allround (klassieke) massage, dan kun je de online opleiding Certified Allround Massage Therapist volgen. De opleiding bestaat uit een hoofdmodule, plus twee verplichte modules én minimaal 4 keuzemodules uit het pakket Allround. Je sluit af met een individueel examen.

De eerste stap is de 6-daagse hoofdmodule Allround Massage Therapist. Deze bestaat uit 3 online lesdagen en 3 praktijkdagen.

In deze module gaan we dieper in op stress, en het effect op lichaam en geest.

Welke onderwerpen komen hier o.a. aan bod?

 •  Het zenuwstelsel
 • Het spijsverteringsstelsel
 • Wat doet stress met de hersenen?
 • Wat doet stress met het spijsverteringsstelsel?
 • Hormonen betrokken bij het zenuwstelsel
 • Massage bij een aantal contra-indicaties, bijvoorbeeld diabetes
 • Artrose
 • Stress
 • Gedrag
 • Massage en medicatie
 • Het opstellen van een behandelplan

De opleiding Certified Allround Massage Therapist is een modulaire opleiding.
Naast de hoofdmodule Allround Massage Therapist, dien je ook 2 verplichte modules en minimaal 4 keuzemodules te volgen uit het pakket Allround.

Wanneer je alle modules hebt gevolgd kun je een individueel eindexamen aanvragen.

De volledige opleiding Certified Allround Massage Therapist kun je helemaal in je eigen tempo volgen en grotendeels naar eigen wens samenstellen. Er is geen vastgestelde volgorde waarin je de modules dient te volgen.

Overige informatie
Deze hoofdmodule is onderdeel van de complete opleiding Certified Allround Massage Therapist. Deze opleiding is geschikt voor iedereen die therapeutisch en klachtgericht met honden wil gaan werken tijdens kynologische massages.

Cursusdata en lestijden
De hoofdmodule bestaat uit 6 lesdagen, waarvan 3 online lesdagen en 3 praktijkdagen. De praktijkdagen worden 1-2 keer per jaar aangeboden. De lestijden van deze praktijkdagen zijn van 10.00 tot uiterlijk 15.00 uur. 

Cursuslocatie
De praktijkdagen worden gegeven op één van onze locaties.

Cursusmateriaal
Bij de hoofdmodule, krijg je uitgebreid lesmateriaal.

Vereiste voorkennis
Voor de hoofdmodule dien je in het bezit te zijn van het diploma Certified Massage Specialist van Dogs in Shape of KynoCompleet of (in overleg) van een andere instelling.

Studiebelasting
Deze hoofdmodule bestaat uit 36 lesuren.
Daarnaast moet er rekening gehouden worden met ongeveer 90 studie-uren en dien je 2 casussen van 3 sessies uit te voeren. Voor casussen en begeleiding staat 30 uur.

Beoordeling
De hoofdmodule wordt niet afgesloten met een toets, wel maken casussen deel uit van deze module. De opleiding tot therapeut, waar de hoofdmodule onderdeel van uitmaakt, wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen en een anatomietoets.

Doelstelling
Wanneer je alle modules van deze opleiding en het eindexamen met goed gevolg hebt afgesloten, kun je op therapeutische basis masseren en direct klachtgericht werken.

Extra informatie
Tijdens de praktijkdagen werk je met je eigen hond. In overleg wordt bepaald hoeveel honden er per dag aanwezig kunnen zijn. Het is afhankelijk van het aantal deelnemers hoeveel dagen je de hond mee kunt nemen.  De hond dient goed in de groep te kunnen met andere honden, en moet de prikkels kunnen verwerken. Tijdens de lessen zijn de honden aangelijnd. In overleg is het ook mogelijk om de praktijkdagen privé te volgen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!

Kosten en korting
De kosten voor de 6-daagse online hoofdmodule Allround Massage Therapist zijn €  695,- inclusief BTW.  Bij deze prijs inbegrepen zijn lunch (er wordt rekening gehouden met dieetwensen) en consumpties, uitgebreid lesmateriaal, begeleiding bij de casussen en een certificaat.

Naast de hoofdmodule, volg je voor het behalen van je diploma ook de 2 verplichte modules Anatomie en EHBO en minimaal 4 modules uit het keuzepakket Allround. Kijk voor het keuzepakket op de website van Dogs in Shape

Specialisatie Natuurgeneeskunde: Met ingang van september 2019 is het mogelijk om je diploma Certified Allround Massage Therapist uit te breiden met de specialisatie Natuurgeneeskunde! Meer informatie volgt zeer binnenkort.