Certified Shiatsu Therapist

De opleiding wordt verzorgd door Dogs in Shape, het lesmateriaal wordt geleverd door KynoCompleet. Aanmelden voor deze opleiding doe je hier

In de opleiding tot Certified Shiatsu Therapist ga je dieper in op de achtergronden van TCM en het energetisch en holistisch werken. Er is veel aandacht voor acupressuur en hoe je deze klachtgericht in kunt zetten volgens de aloude Japanse Shiatsutraditie.

Wil je na het volgen van de opleiding Certified Shiatsu Specialist therapeutisch en klachtgericht gaan werken op het gebied van Shiatsumassage, dan kun je de opleiding Certified Shiatsu Therapist volgen. De opleiding bestaat uit een hoofdmodule, plus twee verplichte modules én minimaal vier keuzemodules uit het pakket Shiatsu of het pakket Natuurgeneeskunde. Je sluit af met een individueel examen.

De opleiding start met de 6-daagse hoofdmodule Shiatsu Therapist. In deze module leer je therapeutisch werken en direct klachtgericht behandelen. In de module Kynologisch Shiatsutherapeut gaan we dieper in op de achtergronden van TCM en het energetisch en holistisch werken, en is er veel aandacht voor klachtgericht inzetten van acupressuur. De online hoofdmodule bestaat uit 4 online lesdagen en 2 praktijkdagen.

Een greep uit de onderwerpen:

 • landmarks en het lokaliseren van acupunten
 • Back shu punten
 • Front mu punten
 • Source punten
 • Jing-well punten
 • Master punten
 • de meest gebruikte acupunten op een rijtje
 • speciale punten voor bijvoorbeeld gewichtsverlies of juist overmatig eten, reisziekte, bij overgeven
 • verdieping van de Vijf Elementen
 • tongdiagnose
 • polsdiagnose

De volledige opleiding Shiatsu Therapist kun je helemaal in je eigen tempo volgen, en grotendeels naar eigen wens samenstellen. Er is geen vastgestelde volgorde waarin je de modules dient te volgen.

Cursusdata en lestijden
De hoofdmodule Kynologisch Shiatsutherapeut bestaat uit 6 lesdagen (waarvan 4 online). Praktijkdagen zijn individueel in te plannen. Bij voldoende animo zijn groepslessen mogelijk. Lestijden zijn afhankelijk van de grootte van de groep.

Cursuslocatie
De online dagen van de hoofdmodule zijn in eigen tempo te volgen. De praktijkdagen worden op diverse locaties in het land gegeven. .

Cursusmateriaal
Bij de online hoofdmodule krijg je uitgebreid lesmateriaal.

Vereiste voorkennis
Voor de hoofdmodule dien je in het bezit te zijn van het diploma Certified Shiatsu Specialist.

Studiebelasting
Deze online module bestaat uit 36 lesuren.
Daarnaast moet er rekening gehouden worden met ongeveer 90 studie-uren en dien je 2 casussen van 3 sessies uit te voeren. Voor casussen en begeleiding staat 30 uur.

Beoordeling
De hoofdmodule wordt niet afgesloten met een toets, wel maken casussen deel uit van deze module. De opleiding tot therapeut, waar de hoofdmodule onderdeel van uitmaakt, wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen, en een anatomietoets.

Doelstelling
Wanneer je alle modules van deze opleiding en het eindexamen met goed gevolg hebt afgesloten, kun je op therapeutische basis masseren en direct klachtgericht werken.

Extra informatie
Tijdens de praktijkdagen werk je met je eigen hond. In overleg wordt bepaald hoeveel honden er per dag aanwezig kunnen zijn. Het is afhankelijk van het aantal deelnemers hoeveel dagen je de hond mee kunt nemen.  De hond dient goed in de groep te kunnen met andere honden, en moet de prikkels kunnen verwerken. Tijdens de lessen zijn de honden aangelijnd. In overleg is het ook mogelijk om de praktijkdagen privé te volgen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!

Kosten en korting
De kosten voor de 6-daagse hoofdmodule Kynologisch Shiatsutherapeut zijn € 695,- inclusief BTW.
Bij deze prijs inbegrepen zijn lunch en consumpties, uitgebreid lesmateriaal, begeleiding bij de casussen en een diploma.

Naast de hoofdmodule, volg je voor het behalen van je diploma ook de 2 verplichte modules Anatomie en EHBO en minimaal 4 modules uit het keuzepakket Shiatsu.

Specialisatie Natuurgeneeskunde: Met ingang van september 2019 is het mogelijk om je diploma Certified Shiatsu Therapist uit te breiden met de specialisatie Natuurgeneeskunde! Meer informatie volgt zeer binnenkort.