Workshops & Lezingen

Op dit moment worden er helaas geen workshops of lezingen gegeven. Hou de agenda in de gaten voor toekomstige data!

 

Nieuw - KynoCompleet start met het TCM-Café!

Gezellige bijeenkomsten in kleine groepjes met interessante lezingen, kleinschalige workshops of casuïstiek op het gebied van de Chinese geneeskunde (TCM). Heerlijk om onder het genot van een kopje koffie of thee samen te sparren over allerlei onderwerpen op dit interessante vakgebied.

In juni 2020 zijn we begonnen met een workshop Shiatsu & Kruidenstempelmassage, de volgende bijeenkomst op 2 augustus is de interessante lezing (Over)Gewicht & de Vijf Elementen (VOL). Nieuwe bijeenkomsten worden in de agenda op deze site en op Facebook gemeld.

 

Voeding & suppletie bij Senioren - Ingrid Smolders

Deze leerrijke dagcursus geeft je meer inzicht in de voedings- en nutriëntenbehoeften van oudere dieren.

- Welke lichaamsprocessen nemen af naarmate je hond ouder wordt?
- Wat zijn de gevolgen daarvan?
- Welke voedingsstoffen hebben oudere dieren extra nodig?
- Hoe kun je verschillende ouderdomskwalen ondersteunen met voeding en supplementen?
- Welke voedingsbehoeften heeft een oudere hond? Waarmee moeten we extra rekening houden in hun dieet?
- Hoe zit het met spieren en gewrichten bij oudere honden? Hoe passen we de voeding aan en hoe zorgen we voor voldoende bouwstoffen?
- Kortom, hoe kunnen we slijtage aan de lichaamscellen van onze dieren zo lang mogelijk uitstellen zodat we het ontstaan van allerlei degeneratieve ziekten zoals bv kanker, dementie, chronische ontstekingen enz. zo lang mogelijk wellicht kunnen tegengaan?

Tijdens deze cursus leer je van orthomoleculair therapeut en herborist Ingrid Smolders (Into the Wild) wat je op het gebied van voeding en suppletie kunt doen om je senior zo goed mogelijk te ondersteunen op zijn/haar oude dag!

Locatie: KynoCompleet - Oosteind (NBr) -
Deze workshop wordt online gegeven op 26 april 2020   
Datum: zaterdag 28-03-2020, van 10.00 tot 16.00 uur
Prijs: € 80,- incl uitgebreide lunch
Inschrijven: info@kynocompleet.nl 

 

 

Voeding, suppletie en training voor Sporthonden - Ingrid Smolders *VOL*

Een unieke dag over voeding en training van sporthonden. Het theoretische gedeelte zal gegeven worden door Ingrid Smolders van Into the Wild (Orthomoleculair therapeut voor honden). Het praktijkgedeelte wordt verzorgd door Ekrem Ozan. Ekrem is eigenaar van Mechelse herder Shiva en hij heeft vanuit interesse en passie voor werkhonden en sport zich verdiept in trainingsschema's voor honden. Ingrid en Ekrem trainen vaak met hun 3 (werk)herders en hebben hun kennis gebundeld.

Tijdens deze dag bespreken we het energiemetabolisme van honden: hoe gebruikt een hond zijn voeding, welke energiebronnen gebruikt de hond tijdens de sport (met onderscheid tussen korte krachtinspanning en duursport)? Na de voorgaande informatie bespreken we de mogelijkheden tot het samenstellen van een optimaal dieet voor de sporthond, dit kan zowel brok als rauw zijn. Welke nutriënten zijn belangrijk voor spierbouw, voor sterke botten en als goede brandstof voor het lichaam? Er wordt ook suppletie besproken. Wat geef je en waarom, heeft het nut, en waar let je op?

Aan het einde van de dag is er een praktijkdemonstratie van Mechelse herder Shiva: welke training wordt toegepast om zowel haar conditie als kracht (bespiering) te behouden en verder op te bouwen? Na deze dag heb je volop vaardigheden om zowel in theorie als in de praktijk sporthonden te begeleiden, te trainen en te voeden. Een must voor iedereen die actief bezig is met zijn of haar hond! 

Locatie: KynoCompleet, Oosteind (NBr)

Datum: 2 februari 2020

Tijd: van 10.00 uur tot 16.00 uur

Prijs: € 80,- incl syllabus en uitgebreide lunch

Aanmelden via info@kynocompleet.nl

 

Lezing emoties bij Honden - Kathleen Selleslagh

Kathleen Selleslagh legt in een drie uur durende lezing in begrijpelijke taal uit hoe het nu eigenlijk zit met de emotie van onze hond. Wat gebeurt er in het hondenbrein? De hersenen van honden en mensen verwerken op een vergelijkbare manier informatie. Als we dat weten, wat doet dit dan met o.a. de trainingsmethoden van onze honden? Is gedrag alleen een oorzaak van leerervaringen? Of speelt er meer? Hoever staat de wetenschap? Hoe vertalen we wat we weten over emoties bij onze honden, naar onze dagelijkse realiteit.

Is b.v. verlatingsangst nou angst of is het eigenlijk verdriet…. is het uitvallen naar een andere hond nu agressie of misschien toch angst? Is het piepen om aandacht nu aandacht willen of behoefte aan “care”?

Een boeiende lezing over de emoties en belevingswereld van onze honden. Deze lezing sluit naadloos aan bij de eerdere lezing van Kathleen voor RRCN, n.l. Hondentaal en Leerprincipes, hoe leert de hond?

Aanvang: vanaf 13.30 start lezing 14 uur -
Deze lezing wordt voorlopig uitgesteld i.v.m. de restricties van het RIVM

Locatie: KynoCompleet, Provincialeweg 85 4909 AG Oosteind
Kosten: Voor leden RRCN €17,50 voor niet leden €25, – incl. koffie en thee
Inschrijven: hier

 

Lezing Leerprincipes - Kathleen Selleslagh *VOL*

Om te weten hoe je het beste je hond iets kunt aanleren, of afleren is het noodzakelijk om te weten hoe een hond eigenlijk leert. Via een wetenschappelijke benadering, maar vooral met heel veel praktijkvoorbeelden en hands-on tips neemt Kathleen Selleslagh je mee in de boeiende wereld van leerprincipes bij honden. Heb je al eens gehoord van inprenting, one-event learning, associatieleren, sociaal leren cue's, het premack principe??? Ze komen aan bod in deze lezing, uitgelegd in begrijpelijke taal en vertaald naar de dagelijkse realiteit.

Hoe komt het dat mijn hond trekt aan de lijn, en waarom staat hij bij het raam te blaffen naar de postbode? Waarom springt hij op tegen bezoek, waarom komt hij niet als ik roep en waarom heeft hij aandacht voor echt alles behalve voor mij? Eigenlijk teveel om in een 3 uur durende lezing te behandelen, maar dit zijn wel de meest voorkomende 'problemen' waar veel hondenbezitters mee te maken hebben. Uitleg in begrijpelijke taal, en handvatten hoe je je hond gedrag aan kunt leren, of het gedrag om kunt buigen aan de hand van leerprincipes.

Een interactieve lezing, waarbij aan de hand van ingestuurde filmpjes uitleg wordt gegeven over het getoonde hondengedrag. Er wordt een selectie gemaakt van de ingestuurde filmpjes. Voor vragen, en voor het insturen van filmpjes: activiteiten@rrcn.nl t.a.v. Sonja

Datum zondag 10 november 2019, start 13.30 uur

Locatie en prijs: Oosteind (NBr), € 17,50 voor RRCN leden en € 25,- voor niet-leden

Inschrijven hier

 

Workshop Hotstone massage voor mens & hond *VOL*

Hotstone massage wordt vaak gezien als puur een wellness massage, maar massage met warme stenen wordt al heel lang ingezet op therapeutische basis. Het masseren met warme stenen maakt de spieren op aangename wijze los, en ontspant ze langdurig. De stenen bevorderen op prettige wijze de doorbloeding en de speciaal door KynoCompleet ontwikkelde massage die op deze dag wordt geleerd brengt zowel lichaam als geest tot rust.

Hotstone massage:

> Stimuleert de bloedsomloop

> Stimuleert het afvoeren van afvalstoffen 

> Bevordert de prestaties bij sporthonden  

> Bevordert energie, prestatie en welzijn

> Kalmeert de spieren, verwijdert spierknopen  

> Helpt bij geestelijke spanning en laat stress afvloeien  

> Versnelt het genezingsproces van het weefsel

Heel veel redenen dus om zowel mens als hond te verwennen met een heerlijke hotstone massage. Op deze dag leer je wat je wel, en wat je niet kunt doen met de hotstone set, je leert een ontspannen rugmassage voor de mens, éen een lichaamsmassage voor de hond.

Datum: 22 september 2019, van 10.00 uur tot 15.00 uur

Locatie: KynoCompleet, Oosteind (NBr)

Prijs: € 75,- incl certificaat, lunch en hand-out

Inschrijven: info@kynocompleet.nl

 

Verdieping voor Shiatsumasseurs *VOL*

In januari is shiatsuopleiding nieuwe stijl van start gegaan. Een uitgebreide opleiding van maar liefst 10 dagen, met extra verdieping, kennis en vaardigheden. Natuurlijk willen we onze oud-studenten van de opleiding tot gediplomeerd shiatsumasseur deze kennis niet onthouden. Vandaar dat er nog voor de zomer 2 extra dagen georganiseerd worden, waarmee deze nieuwe kennis ook beschikbaar komt voor de studenten van de voorgaande blokken.


In de twee extra dagen is er aandacht voor o.a. de Back Shu punten, ziekteoorzaken, klimaatfactoren, emoties, overige ziekteoorzaken, de Ba Gang, diagnose volgens Yin en Yang, het afnemen van een anamnese, Ming Men, Shen (de 5 delen), en nog wat meer informatie over de organen. Ook worden de meridianen nog een keertje herhaald en zoeken we een aantal punten op de meridianen bij onszelf en bij de aanwezige honden.
Indien het rooster het toelaat zal er nog wat geoefend worden met casuïstiek.


Data: 29 juni en 6 juli 2019
Kosten: € 195,-
Locatie: Oosteind


Aanmelden? Stuur een mail naar info@dogsinshape.nl

 

Lezing Darmen en Immuunsysteem

We zien regelmatig vragen voorbij komen op forums over o.a. huid-, oor-, en immuniteitproblemen. De RRCN heeft Ingrid Smolders bereid gevonden een lezing te komen geven, speciaal voor de leden van de Rhodesian Ridgeback Club Nederland, maar ook niet-leden zijn van harte welkom. Er is een beperkt aantal plaatsen.

'Je weerstand zit in je darmen' is een veelgehoorde term, maar hoe zit dat nou precies? Waar zit die weerstand, en hoe ziet dat er dan uit? Hoe beïnvloedt dat het immuunsysteem van de hond? De darm heeft een enorm uitgebreid zenuwstelsel, en wordt daarom wel 'het tweede brein' genoemd. Zou het kunnen communiceren met het andere brein? En zou de darm dus invloed kunnen hebben op het gedrag van je hond?

Al deze super-interessante vragen worden in deze lezing voor je benatwoord. We gaan leren hoe belangrijk een gezonde darm is, en wat je mogelijk kunt doen om deze gezond te houden.

De lezing wordt gegeven door Ingrid Smolders, voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut bij Big Dog Company in Rotterdam, eigenaar en oprichter van Medipetfood, eigenaar Into the Wild Voedingsadvies voor dieren, en docent Fythotherapie en Orthomoleculair Geneeskundig Therapeut.

Voor meer info: activiteiten@rrcn.nl t.a.v. Sonja

Betaling direct bij inschrijving via de website van de RRCN: www.rrcn.nl
€ 17,50 voor RRCN-leden, € 25,- voor niet-leden
Locatie: KynoCompleet Oosteind (NBr)

Datum & tijd: 1 juli 2019, 19.00 tot 22.00 uur

 

Sportmassage voor gevorderden - VOL

Sportmassage is onmisbaar als voorbereiding op een prestatie, bij herstel na prestatie en bij revalidatie na blessures. Dit geldt niet alleen voor honden die aan topsport doen, maar juist ook voor honden die recreatief sporten. Sportmassage kun je ook inzetten om de conditie van de oudere hond te verbeteren, maar sportmassage is natuurlijk ook ideaal voor honden die wild spelen, of om het gangwerk van showhonden te verbeteren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan het werken met nieuwe technieken, en het (verantwoord) werken met fricties. Ook is er een kennismaking met bindweefselmassage.

Datum: 10 mei 2019
Tijd: van 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: Oosteind (NBr)
Prijs: € 35,- *de workshop is helaas vol*

 

Info-avond opleiding Orthomoleculair therapeut voor honden

Gratis info-avond voor de jaaropleiding Orthomoleculair Therapeut voor Honden

2e locatie in Nederland * 1-jarige opleiding, start september 2019

De laatste jaren wordt erkend dat voeding voor dieren nog een belangrijkere rol speelt dan voorheen werd gedacht. Het is de basis van een gezond leven, en begint eigenlijk al in de baarmoeder van de moeder. Orthomoleculaire voedingsleer richt zich op de rol van voeding in het lichaam, toegespitst op de micro-nutriënten en probeert dit, waar nodig, bij te sturen door suppletie en kruiden die vaak al eeuwen gebruikt werden. De huidige opleidingen op het gebied van orthomoleculaire therapieën richten zich op de mens. Maar nu, naast locatie Rotterdam, organiseert KynoCompleet samen met INTO THE WILD een orthomoleculaire opleiding, puur gericht op honden.

Kom vrijblijvend naar onze gratis info-avond om te zien of dit iets voor jou is!

Wat wordt er besproken?

-de lesdata (woensdag)

-onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen

-schriftelijke opdrachten

-examen

-kosten en eventuele gespreide betaling

-vooropleiding

-inschrijvingsmogelijkheden

De avond wordt gegeven door Ingrid Smolders, docente fytotherapie en Orthomoleculair Geneeskundig Therapeut.

Datum: vrijdagavond 22 maart 2019 19.00 uur

Plaats: KynoCompleet Oosteind (NBr)

Prijs: gratis

Aanmelden via info@kynocompleet.nl

 

Detectiewerk – cursus level 1 & 2      Oosteind

Detectie is het op zoek gaan naar een verborgen stof (zoals bv tabak, drugs, geld, enz). In deze workshop maak je kennis met detectiewerk, en mag de hond even oefenen met het zoeken van een geur. 

Deze cursus wordt gegeven door TauTrack (Megin Mastenbroek)

Locatie: Provincialeweg 85, Oosteind, 5 lessen + theorieavond en examendag 

Datum: maandagavond, start 19.00 uur of 20.30

Nieuwe data vind je hier

Aanmelden en verdere informatie via tautrack@gmail.com

 

Detectiewerk – cursus level 1 & 2      Oosteind

Detectie is het op zoek gaan naar een verborgen stof (zoals bv tabak, drugs, geld, enz). In deze workshop maak je kennis met detectiewerk, en mag de hond even oefenen met het zoeken van een geur. 

Deze cursus wordt gegeven door TauTrack (Megin Mastenbroek)

Locatie: Provincialeweg 85, Oosteind, 5 lessen + theorieavond en examendag 

Datum: donderdagavond, start 19.00 uur of 20.30 uur

Nieuwe data vind je hier

Aanmelden en verdere informatie via tautrack@gmail.com

 

Detectiewerk – cursus level 3,4,5,6, 7 & 8    Oosteind 

Detectie is het op zoek gaan naar een verborgen stof (zoals bv tabak, drugs, geld, enz). In deze workshop maak je kennis met detectiewerk, en mag de hond even oefenen met het zoeken van een geur. 

Deze cursus wordt gegeven door TauTrack (Nathascha van der Heiden)  

Locatie: Provincialeweg 85, Oosteind & andere locaties, 5 lessen + theorieles en examendag

Datum: donderdagochtend, start 10.00 uur of 11.30, of maandagavond start 19.00 uur of 20.30

Nieuwe data vind je hier

Aanmelden en verdere informatie via tautrack@gmail.com